Se billederne: Her får haj en elg galt i halsen

Skrevet af Ann Katrine Warren

|

23/11/2013

Dagens topnyheder

Elgkød er åbenbart ikke kun populært blandt mennesker. Det er tilsyneladende også en lækker delikatesse for hajer.

Men en grønlandshaj fik gabt over for meget, da den forleden gik ombord i en stor elg. Dyret satte sig simpelthen fast i halsen på hajen. Heldigvis kom to barmhjertige sameritanere forbi og fik reddet hajen fra at blive kvalt i det velvoksne måltid.

SE OGSÅ: Her fjerner hun krog fra gabet af en levende haj

Canadiske Derrick Chaulk opdagede i sidste weekend hajen, som hjælpeløst var skyllet i land ved en havn på Newfoundland. Han blev noget overrasket over at se et stort stykke elg i havdyrets mund.

En anden forbipasserende Jeremy Ball stoppede også op, og sammen gik de to mænd i gang med at redde den cirka 115 kilo tunge og 2,5 meter lange haj.

- Den havde slugt elgen og fået den halvt ned. Den kunne ikke hoste den op igen og heller ikke få den helt ned. Jeg tror, den blev bragt ind med tidevandet, siger Derrick Chaulk ifølge Huffington Post.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

Det lykkedes de to mænd med et par hårde nøk at hive elgen ud af halsen på hajen. Bagefter hjalp de hajen ud på dybere vand, hvor den svømmede sin vej.

Grønlandshajen er kendt for at spise store dyr som isbjørne og rensdyr, hvis de kan komme til det. Men der går formentlig en rum tid, inden denne haj synes, der skal elg på menuen igen.

Se billeder fra anderledes redningsaktion herunder: