Se den vilde video: Nu har monster-bus kørt sin første tur henover taget af andre biler

Højere, vildere, monstrøs, måske ganske smart og en smule skræmmende.

Dét beskriver nogenlunde TEB’en (Transit Elevated Bus red.), som kinesiske ingeniører har arbejdet i årevis på, og som nu har kørt sin første test-tur.

Ifølge mediet People's Daily, China, er bussen ikke just som andre busser, men måler 54 meter i længden, 7,8 meter i bredden og 4,8 meter i højden, når den har fire vogne på – altså væsentligt større end en normal bus, som vi kender dem på vejene herhjemme.

Køretøjet kan dermed transportere op mod 1.400 passagerer af gangen, men det er ikke dét, de får seere af den første testtur til at måbe.

Derimod er det selve krydsningen mellem en sporvogn og en bus, som TEB’en er tænkt som og ikke mindst dét faktum, at tingesten kan køre henover taget på andre biler.

Testturen blev kørt i byen Qinhuangdao i Hebei-provinsen i det nordlige Kina, og du kan se den nervepirrende video af den første tur i myldretrafikken her:

1,6 millioner dør ifølge Daily Mails video af forurening hvert år i Kina, men bussen kan selvsagt mindske forurening, ved at flere pendler sammen i det samme køretøj, hvilket leder til et mindsket behov for at eje en bil samt færre tomme passagersæder i små personbiler, som pendlere bruger i dag.

Der kan sidde mere end 1.000 mennesker i bussen af gangen, og de kommer stille, sikkert og ikke mindst hurtigere frem, end de pendlere, der sidder i kø på vejene nedenunder bussen.

Læs også: Det ligner verdens mindste bil, men vent til Mikael åbner døren

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip