Se listen: Det googlede danskerne i 2014

I 2014 er det især mad, kendisser og aktuelle begivenheder som danskerne søgte efter. Årets højdespringere inkluderer kalorier, sportsfolk og en udskældt TV-serie.

For hvert år søger danskerne ikke bare mere og mere. De får også flere og flere enheder at søge fra - mens man venter på bussen, står i supermarkedet eller mens man ser tv.

- For danskerne er det blevet hverdag at have svarene på alverdens spørgsmål klar ved hånden - hvor som helst, når som helst. Vi søger på alt fra sportsresultater, kendte personer og madopskrifter, også mens vi laver alle mulige andre ting. Det hænger sammen med at vores forventninger til søgemaskinernes resultater vokser i takt med at flere får smartphones, tablets, ure og måske endda briller, fortæller Morten Petersen, chef hos Google i Danmark.

Eksplosiv interesse for racer-talent
Der gik benzin i blodet på adskillige danskere i 2014, hvor anden generation af racerfamilien Magnussen, Kevin, fik sit gennembrud. Så med danskernes stigende interesse for Formel 1 er det næppe overraskende, at den unge Magnussen er årets danske, mandlige højdespringer i søgninger på Google. Formel 1-køreren er på et år gået fra at have forsvindende få søgninger til at være en af de mest søgte danske mænd på Google. Den stigning placerer Magnussen øverst på trend-podiet over Morten Messerschmidt og Danmarks Eurovision-håb, Basim.

LÆS OGSÅ: Her er alt om Kevin Magnussens karriere

Stenaldermad vinder over Danmarks nationalret
Selvom efterårets afstemning om danskernes nationalret skabte stor interesse for kulinariske klenodier som stegt flæsk og frikadeller, er det alligevel den kalorielette stenaldermad, der har ægget danskernes interesse mest i 2014. I toppen af de mest trendende mad-søgninger ligger blomkålsris og blomkålspizza, mens den nykårede nationalret stegt flæsk glider ned på femte plads. Rullepølsen ruller også ind på listen, dog ikke fordi den lå lunt i svinget til titlen som nationalret, men på grund af det listeria-udbrud, der udfoldede sig hen over sommeren.

LÆS OGSÅ: Spændingen er udløst: Her er danskernes nationalret

TV-serier fra streamingtjenester mere interessante
Danskerne begynder for alvor at se tv via internettet. Populære serier som True Detective og Game of Thrones findes som streaming længe før TV-kanaler får mulighed for at sende dem. 6 ud af de 10 TV-serier, der har den højeste stigning i interesse, finder danskerne på streamingtjenester, mens fire af de ti mest trendende TV-shows kan ses på traditionel TV. Toppen er dog domineret af de traditionelle TV-kanaler. Her finder vi DR-serierne Arvingerne og 1864 kun overhalet af Disney-teenage-serien Violetta.

LÆS OGSÅ: Flere anmeldere tager rosende afsked med 1864

"Ice bucket challenge" ender i søgning
Hvad gør bagepulver? Hvad betyder nokkefår? Danskerne spørger Google om alt mellem himmel og jord, når de er i tvivl eller bare nysgerrige. Sklerose-kampagnen "Ice bucket challenge" om ALS, der måske er årets mest virale kampagne, resulterede i en eksplosion af søgninger, der spørger "Hvad er ALS? Nysgerrigheden om sklerosesygdommen blev kun overgået af "Hvad er ebola?" og den markante interesse i EU's patentdomstol i forbindelse med efterårets EU-valg.

LÆS OGSÅ: Se billederne: Abort-tacos er den nye Ice Bucket Challenge

Her har vi samlet 8 lister over årets trendende søgeord, personer, danske kvinder, danske mænd, ordet "Hvad...?",TV-shows og spørgsmål om kalorier i mad:

Trendende søgeord 2014
iPhone 6
VM 2014
Robin Williams
MGP 2014
2048
flappy bird
Conchita Wurst
ebola
EM håndbold 2014
1864

Trendende personer
Robin Williams
Conchita Wurst
Jennifer Lawrence
Kim Kardashian
Philip Seymour Hoffman
Michael Schumacher
Dilma Rousseff
Teresa Fidalgo
James Foley
Jordan Belfort

Trendende danske kvinder
Caroline Wozniacki
Bodil Jørgensen
Emma Pi
Dot Wessman
Astrid Krag
Line Kruse
Eva Harlou
Mascha Vang
Ditte Ylva Olsen
Kirsten Brosbøl

Trendende danske mænd
Kevin Magnussen
Morten Messerschmidt
Basim
Klaus Riskær
Jess Ingerslev
Jeppe Nybroe
Brian Holm
Michael Brokside
John Faxe Jensen
Rasmus Walter

Trendende spørgsmål: "Hvad...?"
Hvad er ebola?
Hvad er patentdomstol?
Hvad er ALS?
Hvad er robinsonlisten?
Hvad betyder supination?
Hvad gør bagepulver?
Hvad koster pas?
Hvad er æstetik?
Hvad betyder nokkefår?
Hvad er rysteribs?

Trendende TV-serier
Violetta
1864
Arvingerne
Game of Thrones
True Detective
Badehotellet
24
Suits
Orange Is the New Black
Heroes

Trendende "kalorier i mad"
Kalorier i pizza
Kalorier i æble
Kalorier i bønner
Kalorie i knækbrød
Kalorier i pølsemix
Kalorier i banan
Kalorier i kylling
Kalorier i æg
Kalorier i vafler
Kalorier i brød 

 

Dagens Gossip