Se og Hør-sagen kan begynde til maj

Tidligere chefredaktør for Se og Hør Henrik Qvortrup kan sammen med de andre sigtede i Se og Hør-sagen se frem til at blive stillet for retten til foråret næste år.

Efterforskningen er så langt fremme, at anklagemyndigheden nu ønsker at reservere dage i retten, oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse tirsdag.

- Vi er nu så langt i efterforskningen og vores overvejelser omkring tiltalerejsning, at det er hensigtsmæssigt, at vi sammen med retten og de i alt 11 berørte advokater får sat dato på, hvornår sagen i givet fald kan komme for, siger advokaturchef Jens Rasmussen i pressemeddelelsen.

Han understreger dog, at der forsat ikke er rejst tiltale i sagen. Spørgsmålet, om hvorvidt der skal rejses tiltale, vurderer han, vil blive afgjort i de første tre måneder af 2016.

Men ved allerede nu at reservere dage i retten til sagen, så bliver processen forkortet, forklarer Jens Rasmussen.

I alt er 12 personer samt Aller Media sigtet i sagen.

En af de sigtede er en it-medarbejder - også kendt som tys-tys-kilden - som blandt andet er anklaget for at have udnyttet sin adgang til Nets kreditkortsystemer til at indsamle oplysninger om kendte og kongeliges brug af kreditkort.

Oplysningerne skal han have sendt videre til ugebladet mod betaling. Anklagemyndigheden mener, at Se og Hør har tilskyndet tys-tys-kilden og andre til uberettiget at udlevere fortrolige oplysninger.

I januar gav Højesteret politiet lov til at kigge på oplysninger fra interne mails og telefoner fra journalister i sagen.

Politiets adgang til det fortrolige materiale blev dog betinget. En dommer ved Retten i Glostrup skal først se de beslaglagte dokumenter for at afgøre, om det har relevans i sagen.

Se og Hør-sagen, som kan køre ved Retten i Glostrup til maj næste år, antages at vare omkring 15 til 20 retsdage.

/ritzau/

 

Dagens Gossip