Se om din nabo er dårlig til at regne: Her får de mest tilbage i skat

Så er det på tirsdag den 7. april, den overskydende skat på sammenlagt over 17,7 milliarder kr. står klar på borgernes NemKonto.

- Det svarer i gennemsnit til 5.393 kr. til hver af de 3,3 millioner borgere, der har betalt for meget i skat i løbet af året. Selv om det er dejligt at få penge tilbage, så er det jo udtryk for, at man har betalt for meget i skat i løbet af året. Derfor er det vigtigt, at man sikrer sig, at ens forskudsopgørelse stemmer, siger Richard Hanlov, der er underdirektør i SKAT i en pressemeddelelse.

SKAT har offentliggjort en liste, der viser, hvordan den overskydende skat fordeler sig på de enkelte kommuner.

Se den her.

Bornholmerne er dem, der har været bedst til at forudse og indberette deres indkomst og får det laveste beløb tilbage - nemlig 4.119 kroner i gennemsnit, mens borgerne i Gentofte har skudt længst forbi, og ‘belønnes’ med gennemsnitligt 9.227 af deres egne kroner.

Læs også: SKAT starter jagt på snyd med kørselsfradrag

Synes du stadig ikke, din årsopgørelse stemmer, kan du stadig nå at selvangive.

Udbetalingen sker på baggrund af ændringer eller tilføjelser til årsopgørelsen, som er indberettet frem til den 26. marts. Indberetter man ændringer og tilføjelser efter den 26. marts, vil der komme en ny årsopgørelse og evt. ny udbetaling eller opkrævning.

Ændrer man i årsopgørelsen via TastSelv, kan man med det samme se sin nye årsopgørelse, og derved også om ændringen betyder, at man skal betale mere eller have penge tilbage.

Læs også: Ejere fik et chok: Skat øgede ved en fejl grundværdien med 500 procent

Sidste frist for ændring af årsopgørelsen er den 1. maj 2015.

Har man gæld til det offentlige, vil den overskydende skat automatisk blive brugt som afdrag på gælden. Det sker for 328.386 borgere, der skylder fx licens, skat, underholdsbidrag, boligstøtte, parkeringsbøde mv.

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip