Sej kvinde får stor ros af politiet: Fulgte efter indbrudstyve i bil til de kørte i grøft

En 46-årig kvinde får ros med på vejen af lokalpolitiet i Kolding.

Det gør hun efter en episode, som udspillede sig i går eftermiddag, omkring klokken halv tre.

Kvinden var vidne til to indbrudstyve, der brød ind i et hus på Krogagervej i den sydjyske by Christiansfeld. Tyvene havde kastet sten gennem en rude, og havde stjålet både smykker og kontanter.

LÆS OGSÅ: Hjælpsom mand efterlyses: Var det dig, der hjalp min kone efter en bilulykke?

- Hun så, at de to indbrudstyve stak af fra stedet, og blev samlet op af en tredje mand i en Toyota. Men det ville hun ikke lade dem slippe af sted med, siger Verner Pedersen, der er chef for lokalpolitiet i Kolding, til Dagens.dk

Kvinden råbte efter efter tyvene, men de reagerede ikke. Fast besluttet på at stoppe dem, satte hun efter dem i sin egen bil.

Kort efter, at kvinden havde optaget sin jagt, kørte tyvene galt i deres Toyota i et T-kryds. To af mændene flygtede fra stedet, men det lykkedes den 46-årige kvinde at holde den tredje tyv i skak, indtil politiet kom og anholdt ham.

LÆS OGSÅ: Mand river hjemløs mands skilt i stykker - det næste der sker er ren magi

- Det er rigtig kvikt gjort, og det er lige, som vi kunne ønske os det, siger Verner Pedersen, der gerne vil give den handlekraftige kvinde en god portion ros med på vejen for den heltemodige gerning.

- Hun holdt sig på en pæn afstand, og så lykkedes det hende rent faktisk at holde en af mændene tilbage. Det er rigtig godt gået, siger politichefen.

Den anholdte var en 24-årig mand fra Litauen. Han bliver fremstillet i grundlovsforhør i dag, onsdag.