Sej ti-årig skrev brev til H&M: Hvorfor er der kun tøj med heste til pigerne?

Lotte Sørensen

|

13/09/2013

Dagens topnyheder

Den svenske pige Uma Lindströms brev blev lagt ud på hendes forældres blog stokboet.wordpress.com i fredags og er allerede blevet delt mere en 10.000 gange på Facebook.

- Hvorfor har I inddelt i pige- og drengeafdelinger? Selvfølgelig kan I have dame- og herreafdelinger, men helt ærligt, for børn? skriver Uma blandt andet.

Læs også: Vrede ansatte hænger chef ud: Alle siger op én gang

Hun beskriver sig selv som en pige, der godt kan lide computerspil og tv. Men i pigernes afdeling finder hun lutter heste- og blomstermotiver på tøjet. Til gengæld kan hun godt finde tøj, hun kan lide, hos drengene.

- Selvfølgelig føles det pinligt at gå ind i drengenes afdeling, men hvorfor skal det være sådan? skriver pigen.

Hun vil gerne slå et slag for, at tøjkæden ikke laver så kønsstereotypt tøj.

- Vær sød at holde op med at tro, at det kun er drenge, der kan lide video-spil, og piger, der kun lide heste, for sådan er det virkelig ikke! slutter pigen sit brev.

Læs også: Har ikke set datter i 27 år: Fars rørende brev delt 95.000 gange på Facebook

Siden brevet gik viralt, er pigen blevet interviewet i flere store svenske medier som avisen Expressen, TV4 og svensk P3 og P4. Det fik H&M til at sende et brev tilbage.

Her forklarer de Uma, at de blandt baserer deres kollektioner på kunde- og markedsundersøgelser, og at de fleste kunder altså foretrækker butikkerne, som de er i dag. Og hun er velkommen til at købe ind i den afdeling, hun har lyst til.

Se hele Umas brev herunder.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med