Sejrende Mayweather stopper karrieren til september

Den amerikanske bokser Floyd Mayweather har lige vundet karrierens måske største triumf med en pointsejr over Manny Pacquiao, men efter kampen kom Mayweather med en meget opsigtvækkende melding.

Den 38-årige amerikaner vil kun bokse én kamp mere, annoncerede han.

- Min sidste kamp er i september. Den vil jeg bokse, og så stopper jeg, siger Mayweather.

- Jeg er næsten 40 år gammel nu. Jeg har været i sporten i 19 år, og jeg har været en mester i 18 år. Jeg er virkelig taknemmelig, siger han.

Det var et enigt dommerpanel, som havde Mayweather til at vinde på point over sin filippinske udfordrer.

Mayweather gjorde, hvad han er bedst til. Han forsvarede sig flot mod Pacquiaos mange slag, og fra det defensive udgangspunkt sikrede han karrierens sejr nummer 48, mens det aldrig er blevet til et nederlag.

- Jeg takker gud for sejren, og jeg vil sige tak til alle fans, som er kommet til Las Vegas for at se kampen, og jeg tager hatten af for Manny Pacquiao.

- Det er ikke ofte, jeg har mødt en så klog bokser. Han er en hård modstander. Nu forstår jeg, hvorfor han hører til blandt boksesportens bedste, siger Mayweather.

Kampen mellem "Money" og Manny har bokseentusiaster venter på i fem år.

- Når historiebøgerne skal skrives, så vil denne fight have været ventetiden værd, siger Mayweather.

Vinder Mayweather også karrierens sidste kamp, slutter hans karriere med en imponerende 49-0 statistik, og han vil dermed matche statistikken, som den ikoniske bokser Rocky Marciano sluttede karrieren med.

/ritzau/AFP

.

Dagens Gossip