Seks personer blev syge af salmonellafund i hønseflok

Seks til syv personer blev syge af den salmonella, som blev opdaget hos en hønseflok i Sydjylland tilbage i august, og som førte til en tilbagetrækning af æg fra virksomheden Hedegaard Foods.

Der er tale om syv tilfælde fra fire forskellige familier, som kan knyttes til salmonellaen i hønseflokken. Men kun seks af personerne mener at have spist æg fra Hedegaard Foods i tiden op til, at de blev syge.

Det oplyser Statens Serum Institut, SSI, på sin hjemmeside.

Hønsebesætningen, som ligger i Starup mellem Grindsted og Varde, blev testet positiv for salmonella 15. august. Da resultaterne lå klar seks dage senere, pålagde Fødevarestyrelsen Hedegaard Foods at tilbagekalde en række produkter som pasteuriserede æggeblommer, æggehvider og scrambled eggs.

Statens Serum Institut skriver, at den hurtige tilbagetrækning af æggene sandsynligvis er årsag til, at det ikke udviklede sig til et decideret salmonellaudbrud. Det kan dog ikke udelukkes, at flere er blevet smittet.

Produkterne fra Hedegaard Foods var solgt flere steder. Det gælder blandt andet Rema 1000, Føtex, Bilka, Netto, Metro og Lidl.

Sidste år blev 1136 danskere smittet med salmonella, men omkring 80 procent blev smittet uden for landets grænser. Der har været et stort fald i antallet af de salmonellainfektioner de seneste år, da der har været stort fokus på salmonella i æg og kylling.

I 90'erne var der årligt 3000-4000 tilfælde af salmonella herhjemme.

/ritzau/

 

Dagens Gossip