Seks ting forældre kun gør med deres første barn

Det er altid helt specielt at blive forældre, uanset hvor mange børn, man har i forvejen. Men første gang man venter sig er alligevel mere magisk og fuld af spænding. Med til historien hører også, at ved barn nummer 2, 3 og så videre er overskuddet, energien og kreativiteten begrænset, for man har formentlig hænderne fulde.

Amerikanske Metro har listet stribevis af ting, forældre ynder at gøre med deres førstfødte - vi bringer et begrænset udvalg:

1. Spiller musik for det ufødte barn. Du spiller din ynglingsmusik for barnet, måske for at berolige eller stimulere det, eller i håbet om at det skal få samme musiksmag som dig. 

2. Tager billeder af alting. Med det første barn har du billeder af det første smil, skridt og andre lykkelige stunder. Ligesom du laver fotobøger med billeder, hårtotter og fingeraftryk.

3. Deltager i babygrupper. Du farer rundt med den førstfødte til babymassage, babygymnastik og babyrytmik, men når nummer to eller tre barn kommer, har du ikke tid.

4. Husker det første ord. Det er pinligt, men du kan formentlig ikke huske dit midterste børns første ord, hvorimod du tydeligt husker dit ældste barns første ord.

5. Køber babytøj i lange baner. Til dit første barn hamstrede du sødt babytøj i lange baner for en formue, men nu ved du, at det får en hård medfart med gylp, afførring og opkast.

6. Finder på noget sjovt, når de keder sig. Du var en mester i kreative påfund, når dit første barn kedede sig, men med de næste børn må de indordne sig eller lege med de større søskende.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip