Selskabstømmer får ny fængselsstraf

Den 54-årige tidligere dømte selskabstømmer Bjørn Stiedl er mandag af Retten i Lyngby blevet kendt skyldig i skyldnersvig af særlig grov beskaffenhed.

Han idømmes tre og et halvt års fængsel og får blandt andet konfiskeret en ejendom i Frankrig, indbo, kunst og elektronik.

Bagmandspolitiet mente i anklageskriftet, at Bjørn Stiedl forsøgte at skjule sine aktiver for myndighederne, da han i 2012 søgte om gældssanering efter en dom for selskabstømning fra 2009 på seks års fængsel.

Retten i Lyngby lægger i sin afgørelse vægt på, at Bjørn Stiedl tidligere er dømt for lignende kriminalitet.

- Der er ikke nogen tvivl om, at du havde forsæt til at begå skyldnersvig, da du søgte om gældssanering, siger dommeren.

Gennem hele sagen har den 54-årige mand nægtet sig skyldig. Han anker da også øjeblikkeligt dommen.

Bagmandspolitiet beslaglagde i forbindelse med efterforskningen blandt andet to Rolex-ure, B&O-udstyr, Kaare Klint-malerier, skulpturer, designermøbler, Louis Vuitton-udstyr og for mindst 100.000 kroner Henning Koppel-sølvbestik, der alt sammen var gemt i en lejelejlighed i Barcelona.

Stiedl dækkede ifølge anklagemyndigheden også over en ejendom i Sydfrankrig, der i 2012 blev udbudt til salg for omkring 12,5 millioner kroner.

Alle aktiverne var formelt set registreret i udenlandske selskaber og fonde, men ifølge anklagemyndigheden - og nu dommeren - var de reelt ejet af Bjørn Stiedl.

/ritzau/

 

Dagens Gossip