Selskabstømmer får ny fængselsstraf

Den 54-årige tidligere dømte selskabstømmer Bjørn Stiedl er mandag af Retten i Lyngby blevet kendt skyldig i skyldnersvig af særlig grov beskaffenhed.

Han idømmes tre og et halvt års fængsel og får blandt andet konfiskeret en ejendom i Frankrig, indbo, kunst og elektronik.

Bagmandspolitiet mente i anklageskriftet, at Bjørn Stiedl forsøgte at skjule sine aktiver for myndighederne, da han i 2012 søgte om gældssanering efter en dom for selskabstømning fra 2009 på seks års fængsel.

Retten i Lyngby lægger i sin afgørelse vægt på, at Bjørn Stiedl tidligere er dømt for lignende kriminalitet.

- Der er ikke nogen tvivl om, at du havde forsæt til at begå skyldnersvig, da du søgte om gældssanering, siger dommeren.

Gennem hele sagen har den 54-årige mand nægtet sig skyldig. Han anker da også øjeblikkeligt dommen.

Bagmandspolitiet beslaglagde i forbindelse med efterforskningen blandt andet to Rolex-ure, B&O-udstyr, Kaare Klint-malerier, skulpturer, designermøbler, Louis Vuitton-udstyr og for mindst 100.000 kroner Henning Koppel-sølvbestik, der alt sammen var gemt i en lejelejlighed i Barcelona.

Stiedl dækkede ifølge anklagemyndigheden også over en ejendom i Sydfrankrig, der i 2012 blev udbudt til salg for omkring 12,5 millioner kroner.

Alle aktiverne var formelt set registreret i udenlandske selskaber og fonde, men ifølge anklagemyndigheden - og nu dommeren - var de reelt ejet af Bjørn Stiedl.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip