Selvmordsangreb ryster nigeriansk by igen: 13 er dræbt

Skrevet af admin

24/02/2015

Mest læste i dag

To selvmordsbombeangreb ramte tirsdag to busstationer i det nordlige Nigeria og kostede mindst 27 mennesker livet i alt.

Ved en busterminal i byen Kano sprængte to mænd sig selv i luften, netop som de var steget af en bus.

Mindst 10 mennesker blev dræbt.

Kano er den største by i det nordlige Nigeria og en af de byer, der ofte har været ramt af terrorangreb fra den islamistiske gruppe Boko Haram.

Få timer inden havde en kvindelig selvmordsbomber detoneret sin sprængladning, netop som hun trængte sig vej gennem en menneskemængde og ind i en bus i byen Potiskum det nordlige Nigeria.

Mindst 17 personer meldes dræbt ved dette angreb, som er det andet selvmordsangreb i byen Potiskum siden weekenden.

Søndag tog en ung pige fem personer med sig i døden foran en kontrolpost uden for et marked i Potiskum. Øjenvidner ved søndagens angreb sagde, at pigen så ud til at være omkring syv år.

Ingen har taget skylden for tirsdagens to bombeangreb, men Boko Haram har tidligere udført stribevis af lignende angreb.

Efter en bred offensiv af Boko Haram har en koalition af afrikanske lande de seneste uger slået tilbage mod islamisterne.

Koalitionen består ud over Nigeria af Cameroun, Niger og Tchad.

Siden 2009 er mere end 13.000 mennesker blevet dræbt og en million sendt på flugt på grund af Boko Harams væbnede kamp for at etablere en islamisk stat i det nordøstlige Nigeria.

Gruppen har længe hærget i Nigeria, og islamisterne har også krydset grænser til nabolande.

De har stormet den ene by efter den anden i det nordøstlige Nigeria, hvor de har sat ild til huse og dræbt lokale.

Nigeria holder valg til parlamentet og præsidentposten den 28. marts. Så længe blodsudgydelserne fortsætter stort set dagligt i landet, ventes sikkerheden at være tårnhøj i ugerne op til valget.

/ritzau/Reuters