Sen scoring holder Ajax i live i Champions League

04/08/2016

To minutter før tid var stillingen 1-1 i opgøret i kvalifikationen til Champions League mellem Paok og Ajax i Thessaloniki.

Da var det helt lige, efter at det første opgør i Amsterdam var endt 1-1, men så trykkede Davy Klaassen af fra kanten af feltet og sikrede Ajax en 2-1 sejr.

Dermed er Ajax klar til playoffkampe om at nå med i gruppespillet i Champions League, og danske Kasper Dolberg og Lasse Schöne er også sikre på en plads i gruppespillet i Europa League.

Ajax skulle frem og score i Grækenland, men det var i stedet hjemmeholdet, der fandt netmaskerne efter blot fire minutters spil.

Opdækningen svigtede i gæsternes forsvar efter et hjørnespark, og Stefanos Athanasiadis bragte Paok foran 1-0.

Ajax solgte forleden den polske angriber Arkaiusz Milik til italienske Napoli, og der var plads i startopstillingen til det unge danske talent Kasper Dolberg, der scorede Ajax' mål i det første opgør.

Ajax havde nerverne uden på trøjerne, og derfor var jublen stor, da Davy Klaassen kort før pausen udlignede til 1-1 på et straffespark.

Kasper Dolberg lod sig udskifte efter lidt over en time, og Lasse Schöne tilbragte hele kampen på Ajax-bænken.

Herfra kunne han så se Klaassen afgøre det hele til hollændernes fordel i det 88. minut.

Simon Kjær og Fenerbahce skulle forsvare en 2-1-føring fra det første opgør, da tyrkerne gæstede Monaco, men allerede efter tre minutter gik det galt, da Valere Germain bragte hjemmeholdet foran 1-0.

Simon Kjær måtte humpende lade sig udskifte efter 36 minutter, da Monaco var foran 2-0.

Emmanuel Emenike reducerede for Fenerbahce efter pausen, men Germain lukkede kampen til 3-1. Dermed er Monaco videre til playoffkampe, mens Fenerbahce skal forsøge at komme med i Europa League.

Erik Sviatchenko døjer med en skade, der holdt ham ude af det første opgør mellem FC Astana og Celtic, som endte 1-1.

I returkampen onsdag i Glasgow var stillingen igen 1-1 indtil overtiden, hvor klubbens nye angriber Moussa Dembele sikrede 2-1-sejren på et straffespark, som holder live i Celtics drømme om at nå med i gruppespillet i den fornemste europæiske klubturnering.

Asger Sørensen sad på bænken i hele opgøret, da RB Salzburg vandt 2-0 over albanske Partizani og sikrede sig videre avancement.