Senatet godkender USA's nye kvindelige justitsminister

Loretta Lynch er bekræftet som ny justitsminister i USA. Det står klart efter en afstemning i Senatet, der har trukket ud i adskillige måneder.

- Omsider, lød den første kommentar fra præsident Barack Obama, som siger, at "USA vil være i en bedre situation", nu hvor hun er bekræftet.

Han konstaterer, at der venter Lynch en retsreform og en indsats mod cyberforbrydelser.

Hun bliver den første sorte kvinde i embedet som justitsminister.

166 dage gik der, før det lykkedes at godkende hende som afløser for Eric Holder. Det skete med 56 stemmer mod 43.

10 republikanere stemte for Lynch, heriblandt den republikanske flertalsleder i Senatet, Mitch McConnell.

Undervejs i forløbet havde republikanerne forhalet afstemningen, og det har taget lige så lang tid at bekræfte Lynch, som det tog at bekræfte de syv tidligere justitsministre tilsammen.

Et af de kritikpunkter, der har været fra republikanerne, er, at Lynch har støttet et dekret fra præsident Barack Obama fra november, som ville værne millioner af illegale indvandrere fra Latinamerika mod at blive deporteret.

Men kritikerne siger, at det ville være utænkeligt, at præsidenten skulle nominere en justitsminister, som er imod hans politik.

Den 55-årige Lynch, der som Obama er uddannet som jurist på universitetet Harvard, ventes mandag at tiltræde i sin nye stilling som justitsminister.

Holder, som hun afløser, har under sine seks år som justitsminister gjort borgerrettigheder til en af mærkesagerne i ministeriet. Han har navnlig haft fokus på racisme inden for dele af politiet i USA.

Lynch, der stammer fra sydstaten North Carolina, vil som ny justitsminister arve disse borgerrettighedssager.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip