For sent igen: Tony Martin et sekund fra den gule trøje

Han havde regnet med at tage førertrøjen på 1. etapes enkeltstart, men manglede fem sekunder. Dagen efter var trøjen tre sekunder væk, da han forregnede sig og tilsyneladende undervurderede Fabian Cancellaras evner i spurten.

Og efter mandagens 3. etape står Tony Martin (Etixx-Quick-Step) igen med en lang næse. Han kom i mål på Mur de Huy 40 sekunder efter Joaquim Rodriguez og Chris Froome og er nu et sølle sekund efter Froome, der er ny mand i gult.

- Ja, det er ret uheldigt igen, men jeg ser det nu fra den positive side. Jeg kommer hele tiden tættere på, og tirsdagens etape ligger godt til mig, siger en forpustet Tony Martin, mens han løsner musklerne op på en kondicykel.

- Det var ikke rigtigt min dag. Benene var ikke så gode, og normalt skal jeg ikke tabe så meget tid på så kort en stigning, erkender tyskeren.

Tirsdag skal rytterne ud på Touren længste etape på 223,5 kilometer fra Seraing til Cambrai.

Syv brostenspavéer - heraf seks i løbets slutfase - bliver en hård udfordring for mange ryttere, og Tony Martin er ikke en mand, der kører mange løb på det krævende underlag.

- Nej, det er rigtigt. Men jeg både håber og tror, at jeg kan køre fra Froome og de andre. Jeg er i hvert fald topmotiveret, siger Tony Martin.

Den tyske temporytter har 11 sekunders forspring til nummer tre i det samlede regnskab, BMC-kaptajnen Tejay van Garderen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip