Separatister ignorerer Putin: Stadig afstemning søndag

Borgerne i de østlige byer Donetsk og Lugansk skal efter alt at dømme fortsat regne med at skulle stemme om uafhængighed søndag.

Ruslands præsident, Vladimir Putin, opfordrede ellers onsdag aften separatisterne til at udskyde folkeafstemningen om uafhængighed, men den opfordring har østukrainerne tilsyneladende valgt at ignorere.

- Folkeafstemningen vil finde sted 11. maj, fastholder Miroslav Rudenko, der er medformand for den selverklærede regering i Donetsk, til nyhedsbureauet Reuters.

Denis Pusjilin, der ligeledes er en fremtrædende person blandt separatisterne, fortæller, at der er fuld opbakning til af fastholde datoen for afstemningen.

- Vi har netop stemt, og datoen for folkeafstemningen blev godkendt med 100 procent. Folkeafstemningen vil finde sted 11. maj, siger han ifølge Reuters.

Samtidig oplyser en talskvinde for separatisterne i byen Slavjansk over for nyhedsbureauet AFP, at borgerne også her fortsat kan forvente at skulle til stemmeurnerne søndag.

Samme udmelding kommer fra separatisterne i byen Lugansk, skriver Reuters.

Dermed ser det ud til, at Putin talte for døve øren, da han onsdag aften opfordrede de prorussiske separatister til at slå koldt vand i blodet.

- Vi beder repræsentanter fra det sydøstlige Ukraine om at udskyde folkeafstemningen, som er planlagt til den 11. maj, sådan at der kan skabes betingelser, der er nødvendige for en dialog, sagde Putin.

Efter onsdagens møde med OSCE-formanden Didier Burkhalter meddelte Putin, at han vil løse krisen med en "positiv tilgang" til internationale fredsbestræbelser.

EU fastholder, at søndagens planlagte folkeafstemning ikke vil have nogen demokratisk legitimitet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip