Sepp Blatter går af som Fifa-præsident

Den 79-årige schweizer Sepp Blatter meddeler på en pressekonference, at han går af som præsident for det internationale fodboldforbund, Fifa.

- Jeg bliver ikke siddende som præsident, siger Blatter.

Det sker efter fem dage, hvor Fifa har været i centrum for korruptionsanklager. Torsdag blev en række topfolk i Fifa anholdt i Zürich, hvor de opholdt sig op til fredagens præsidentvalg.

Her blev Blatter genvalgt til også at varetage præsidentposten de næste fire år. Men allerede efter fire dage har Blatter altså valgt at træde af efter en voldsom mediestorm.

- Jeg sætter pris på og elsker Fifa mere end noget andet og vil kun gøre det bedste. Jeg stod igennem, fordi jeg mente, at det var det bedste for fodbolden, siger Blatter på pressekonferencen.

Blatter tilføjer, at han ønsker at indkalde til en ekstraordinær kongres, hvor hans efterfølger skal udpeges.

Fifa-formanden Domenico Scala overtog ordet efter Blatter på tirsdagens pressekonference og oplyste, at en ekstraordinær kongres vil blive planlagt af bestyrelsen og sandsynligvis vil blive mellem december og marts.

- Jeg vil være dedikeret til at skabe betingelserne for et valg af ny præsident. Der vil komme nogle reformer for, hvordan valget vil blive afviklet, siger Domenico Scala.

Blatter har været præsident i Fifa siden 1998 og havde netop taget hul på sin femte periode som præsident.

/ritzau/

.

Dagens Gossip