Serbiens regeringsparti står til sejr ved søndagens valg

24/04/2016 23:34

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Serbiens regeringsparti, SNS, står til at få absolut flertal ved søndagens parlamentsvalg, viser delvise resultater ifølge den uafhængige serbiske valgorganisation Cesid.

Stemmerne er talt op på en femtedel af alle Serbiens valgsteder, og det har foreløbig givet en opbakning på 52 procent til det siddende regeringsparti med premierminister Aleksandar Vucic i spidsen.

Hvis prognosen ellers holder stik, kan den konservative regering sikre sig et absolut flertal i parlamentet.

Kort forinden havde Cesid offentliggjort en valgstedmåling, der gav 56 procent opbakning til Vucic og hans regering.

Det uafhængige analyseinstitut påpeger dog, at prognosen endnu er behæftet med en vis usikkerhed, og at tallet kan ændre sig.

Ifølge to andre analyseinstitutter står SNS til at få omkring 52 procent af stemmerne, skriver det tyske nyhedsbureau dpa. Disse prognoser er baseret på de foreløbige resultater, efter 18 procent af stemmerne var talt op.

Ifølge Cesids prognose vil Vucics tidligere koalitionspartnere i Socialistpartiet blive valgets næststørste med 14 procent af stemmerne.

Det nationalistiske parti SRS, der ledes af den ultranationalistiske og tidligere krigsforbrydersigtede Vojislav Seselj, står til en opbakning på 7,3 procent af stemmerne og bliver dermed Serbiens tredjestørste parti, viser prognosen.

/ritzau/Reuters