‘Sex-roulette’ er et nyt farligt spil, som er blevet populært blandt teenagere

Redaktionen

426 uger siden

|

19/05/2016

Dagens topnyheder

En spansk læge advarer mod en ny, syg trend, der ifølge ham hærger i Europa: Sex-roulette. Det skriver Metro

”Legen” går ud på, at kåde mennesker, især teenagere, deltager i sex-fester, hvor mindst én person til festen har kønssygdommen hiv.

Det ”spændende” er så, at ingen ved, hvem der har sygdommen, og at man dermed så at sige leger med sig eget liv ved at gå i seng med folk til festen.

Den spanske læge, Dr. Josep Mallolas, der er ansat ved en hospitalsklinik i Barcelona uddyber trenden, som han kalder en “mangel på respekt for hiv”:

- Der er alt: Sex-roulette-fester, eller sex-fester, du udelukkende kan deltage i, hvis du har hiv, siger han til Metro.

Nogle af festerne kaldes ”blå fester”, fordi folk tager en blå anti-virus-pille, så de mindsker risikoen for at få den overførbare sygdom.

Ladbible har talt med Professor Desa Markovic, der er specialiseret i psykoseksual terapi ved London Universitet, og hun påpeger, at det for mange deltagere ved festerne handler om at lege med grænsen mellem noget erotisk og noget farligt.

- Et studie har tilmed vist, a nogle homoseksuelle mænd ikke ønsker at overleve en HIV-sygdom, som en slags “overlevers skyldskompleks” – især hvis de fx har mistet nogen til sygdommen, siger hun med henvisning til, at festerne tilsyneladende også forekommer i homoseksuelle miljøer.

Læs også: Tidlig behandling af hiv mindsker risikoen for aids
 

 

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler: