Sexolog: Her er risikoen ved manglende sommer-sex

24/10/2013 19:00

Aller Media

Nyheder

Mest læste i dag

Ifølge sexolog Jakob Olrik kan det let få en til at træffe en drastisk beslutning.

Men seneste statistik fra det uforpligtende datingsite C-date tyder på forventningerne ikke blev indfriet.

- Rigtig mange i parforhold opbygger et stort forventningspres omkring sommerferien, der bliver et belønningsmål væk fra en travl hverdag, ikke mindst med mere sex. Ligesom mange singler har forventninger om, at sommerferien, kaster en ny flirt eller kæreste af sig. Men store forventninger kan som bekendt give store skuffelser, fortæller Jakob Olrik.

Presseansvarlig hos C-date.dk, Ingvild Burgkardt, fortæller at over 70 procent af både de danske mænd og kvinder slet ikke har eller delvist ikke har fået den erotik og sex, som de havde håbet på i løbet af sommeren.

Så mange dates skal der til, før du får sex! Læs mere på Q.dk

Uforløste forventninger

Jakob Olrik er ikke overrasket over de høje tal i undersøgelsen.

- For når vi så står der i ferien med eller uden børn og har en masse tid, og det alligevel ikke er så romantisk og erotisk, så er det, vi let kan stå tilbage og tænke: ’Mit forhold fungerer ikke i dagligdagen, og i ferien fungerer det slet ikke. Jeg kan ligeså godt være alene.’

Det bliver lige pludselig en nærliggende beslutning at tage.

- Det samme sker for singlerne. Sommeren har måske ikke kastet de erotiske oplevelser eller den kæreste af sig, man havde håbet på. Og du ender op med at føle dig som et barn, der ikke fik det, du ønskede dig juleaften. Den følelse tror jeg, vi alle kender. Det er det der hedder forventninger og indfrielse! Derfor er der også mange singler, der her vælger at søge på nettet efter en partner forklarer Jakob Olrik.

Søger uforpligtende dating

På en række dating-sites mødes brugerne med andre, der også er afklarede omkring, at det ikke udelukkende er den eneste ene, de leder efter. 

Her er man åben over for en erotisk oplevelse i mellemtiden.

- Vi kan se i vores undersøgelser, at der også er mange fraskilte hos os. Når man ikke er parat til at binde sig til den næste faste partner, behøver man altså ikke undvære nærhed og bekræftelse mellem parforholdene, siger Ingvild Burgkardt.

Du vælger selv den rolle, du spiller i et parforhold. Læs mere på IN.dk

Af Juliane Olsen, IN.dk/Newsdesk Aller Media