Sexolog: Sådan får du en bedre potens, følelse og udholdenhed

Skrevet af Cleoh Dharma

13/12/2013

Dagens topnyheder

Denne artikel er skrevet med et primært fokus på mandens bækkenbund, men det er lige så vigtigt for kvinder, specielt i forhold til graviditet, inkontinens og nydelse.

Mange tænker ikke over det og det er de færreste der træner den regelmæssigt. Men vidste du at med en veltrænet bækkenbund kan du:

- Opnå en bedre følelse på og omkring penis og derved mere nydelse?

- Holde længere?

- Udvikle evnen til at adskille udløsning fra orgasmen, og derved beholde lyst og energi efter orgasmen – og være klar igen med det samme?

- Forebygge inkontinens og efterdryp?

- Opnå bedre potens?

Ja, det lyder som det usandsynlige svar på alle sexlivets problemer. Men det er slet ikke usandsynligt – det kræver bare fokuseret og regelmæssigt arbejde. Bækkenbunden er en samling af muskler i mellemkødet.

Musklerne ved penis’ bund er en forlængelse af svulmelegemerne og går helt op til halebenet - se billedet under artiklen.

Når man træner bækkenbunden opnår man mere kropsbevidsthed og lærer at mærke sin krop langt mere præcist, end hvad man er vant til. For eksempel bliver det nemmere at mærke, hvor tæt man er på klimaks, fordi man mestrer en føling af potensens hårdhed.

Derfor bliver det nemmere at lære at kontrollere udløsningen og holde længere. Har du hørt om ”de tusinde stød” og andre teknikker til at holde længere? De er gode, men kun effektive med en veltrænet bækkenbund!

Trænede muskler kan også være med til at øge potensen. Grace Dorey har stået bag en undersøgelse af 55 mænd med erektil dysfunktion. De trænede bækkenbunden i 3 måneder. Resultaterne?

40 % opnåede fuld erektion igen.

35 % opnåede en forbedret erektion

25 % havde ingen effekt.

LÆS OGSÅ: Glem orgasmen et øjeblik - og få den tilbage

På den anden side er der også mange der af forskellige årsager er overspændte. Ved bækkenbundstræning lærer man omvendt at spænde af, da en overspændt bækkenbund kan stå i vejen for orgasmen.

Det er lige vigtigt at blive kropsbevidst – uanset om man er utrænet eller overspændt.

Mange kan også opleve, at det er svært at lade vandet helt; det såkaldte efterdryp. Ved at spænde i bækkenbunden bliver urinlederen løftet og de sidste dråber kommer ud: Man løfter op i musklerne og ryster. Man skal helst stå helt lige og ret - ikke svaje eller bukke ryggen.

Ok, fair nok, men hvordan kommer jeg i gang, hvis jeg ikke ved hvordan det føles?

1. Test dig selv: ”Klip strålen over” når du tisser. Se om du kan gøre det et par gange og bemærk hvor hårdt du synes det er. Hvis det føles svært eller hårdt er det med at komme i gang med træningen.

2. Luk øjnene/hold for ørerne når du tisser. Kan du så mærke, hvornår du er færdig?

3. Vip med penis.

4. ”Løft” pungen opad/indad i kroppen. Slip igen. Kan du mærke forskel på området omkring penis og pungen?

Når du spænder, skal du undgå at stramme baller, lår- og mavemuskler.

Træningsprogram:

1. Stram og hold grebet, i op til ti sekunder. Slap helt af i lige så lang tid. Gentag op til 10 gange.

2. Prøv at lave udholdenhedstræning: Spænd så lang tid du kan, og mærk hvordan den maksimale spænding kan aftage. Udføres én gang om dagen.

3. Husk at afspænde mellem hvert knib og efter øvelserne. Brug eventuelt åndedrættet til at lade penis og pung falde ned igen, eller lig ned og spænd helt af.

4. Hyppighed: Mellem 2 gange dagligt til 2 gange ugentligt.

Du kan mærke forskel efter 3-4 måneder!

God fornøjelse.

Denne artikel er skrevet af Cleoh Dharma, der er privatpraktiserende sexolog og psykologistuderende.