SF: Beskyttelsen af jøder var ikke god nok

Beskyttelsen af jøderne i Danmark var ikke i orden, siger SF i en kommentar til Rigspolitiets evaluering af politiets og Politiets Efterretningstjenestes (PET) indsats omkring terrorangrebet i København 14. og 15. februar.

- Redegørelsen peger jo på en række forhold, som er kritisable. Blandt andet har beskyttelsen af vores jødiske medborgere ikke været god nok, siger SF's retsordfører, Karina Lorentzen.

- Samtidig viser redegørelsen, at SF's forslag om bedre udstyr, træning og ikke mindst indsats mod radikalisering i fængslerne er helt nødvendige områder at opruste på, siger hun.

Onsdag offentliggjorde justitsminister Mette Frederiksen (S) Rigspolitiets evaluering af indsats omkring terrorangrebet i København, og på pressemødet kritiserede hun PET.

Efter terrorangrebet i København mod Krudttønden 14. februar gik der næsten fire timer, før politiet på anmodning af PET var på plads med fast bevogtning med to politifolk ved den jødiske synagoge i Krystalgade.

- Det her viser med tydelighed, at det var helt rigtigt at få udarbejdet en grundig redegørelse. Det gør, at der nu kan sættes målrettet ind. Det er vigtigt for SF, at vi har en terrorindsats, som vi ved virker, og som samtidig målrettet bremser fødekæden til de radikaliserede miljøer, siger Karina Lorentzen.

Terrorangrebet 14. og 15. februar kostede filminstruktøren Finn Nørgaard og Dan Uzan livet, og adskillige politibetjente blev såret.

Redegørelsen fører til en opstramning på en række områder lige fra flere betjente, bedre it-udstyr og til et nøje eftersyn af kommandovejene under store voldsomme begivenheder.

/ritzau/

 

Dagens Gossip