SF glæder sig over genåbnet dagpengedebat

Det er positivt, at en række socialdemokrater er villige til at se på genoptjeningsretten i den nuværende dagpengereform, mener SF's gruppeformand Jonas Dahl.

SF vil nu tage ændringer af dagpengereformen med som et hovedkrav til efterårets finanslovforhandlinger.

Meldingen kommer fra SFs gruppeformand kommer, efter at Berlingske Søndag skriver, at der langt ind i Socialdemokraternes top er et stort ønske om at ændre grundlæggende på dagpengesystemet inden næste folketingsvalg.

- Vi glæder os da over, at der er socialdemokrater - også ind i partiets top - som nu bakker op om SF's forslag om at halvere genoptjeningsretten på dagpenge, siger Jonas Dahl til Ritzau.

SF vil nu bruge den interne uenighed i blandt Socialdemokraterne til at lægge yderligere pres på regeringen.

- Vi har presset på både før, mens og efter vi sad i regering, og vi vil fortsætte med at finde en løsning på den her problemstilling. Derfor går vi ind til efterårets finanslovforhandlinger med ændringer af dagpengereformen som et hovedkrav, fortsætter han.

Partiet vil konkret have halveret genoptjeningsretten til dagpenge fra et år til seks måneder. Derudover foreslår SF, at den nuværende midlertidige arbejdsmarkedsydelse bliver gjort permanent og skal gælde et år.

Ifølge Berlingske er det andet ben i regeringen, De Radikale, kategorisk afvisende over for at genåbne dagpengeforliget, men det sår Jonas Dahl tvivl om.

- De Radikale har også en interesse i at få vedtaget en finanslov og i at blive genvalgt efter valget, og derfor tror jeg også, at der er radikale, som anerkender, at der er et behov for at se på den her problemstilling.

- Det er et af vores ønsker og krav til finanslovforhandlingerne, så derfor har jeg da også en forventning om, at De Radikale vil lytte til, hvad deres parlamentariske grundlag har at sige, siger Jonas Dahl.

/ritzau/

 

Dagens Gossip