SF kræver mere dokumentation i Hedegaard-sag

Danmark er nødt til at få fuldstændig klarhed over, hvordan løsladelsen af forfatteren Lars Hedegaards formodede attentatmand fra et tyrkisk fængsel er foregået.

Indtil da er det svært at gøre mere i sagen.

Sådan lyder det fra SF's udenrigsordfører, Holger K. Nielsen. Sent onsdag aften lagde det tyrkiske udenrigsministerium en officiel forklaring om forløbet af løsladelsen af Lars Hedegaards formodede attentatmand, "BH", på deres hjemmeside.

I udtalelsen lyder forklaringen, at det var en tyrkisk domstol, der løslod "BH", hvilket de tyrkiske myndigheder var imod.

- Vi kan ikke tage udtalelsen for gode varer. Vi er nødt til at få det undersøgt nærmere. Der må være nogle papirer på det, hvis der har været en domstol inde over, så det er regeringen nødt til at få klarhed over, siger Holger K. Nielsen.

Han vil have regeringen til at presse tyrkerne til at udlevere den fornødne dokumentation. Enhedslisten har foreslået, at Danmark trækker Nato-styrker hjem fra Tyrkiet for at lægge pres på, men det er for tidligt, mener Holger K. Nielsen.

- Der er så meget forvirring omkring sagen, så man ikke kan begynde lave tiltag, når man ikke har mere klarhed. Man kan ikke føre udenrigspolitik på formodninger. Man er nødt til at have nogle realiteter, siger han.

Klokken 10 torsdag er der møde i Udenrigspolitisk Nævn, hvor udenrigsminister Martin Lidegaard vil komme med en redegørelse af sagens forløb fra regeringens side.

Hos De Konservative er man modsat SF indtil videre tilfredse med den forklaring, som de tyrkiske myndigheder er kommet med.

- Det er positivt, at vi har fået en forklaring, selvom den godt nok kunne være kommet for længe siden. Vi noterer os, at Tyrkiet erklærer sig parat til at samarbejde, siger partiets udenrigsordfører, Lars Barfoed.

Lars Barfoed mener, at EU nu skal på banen for at sætte skub på sagen.

- Vi skal forsøge at få EU til at bakke om Danmark, for det vil give nogle større muskler, hvis Kommissionen bidrager. Det skal sikre os, at tyrkerne arbejder aktivt for at få ham pågrebet, siger han.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip