SF og EL om nye tal: Flere pædagoger skal prioriteres

Rundt om i landets vuggestuer og børnehaver er situationen stort set uændret for pædagogerne, som havde håbet, at flere midler og øget fokus ville mindske antallet af børn per pædagog.

Men antallet af pædagoger per barn, de såkaldte normeringer, er alligevel stort set uændret, viser tal fra Danmarks Statistik, som fagforeningen Bupl har fremlagt.

Det er simpelthen ikke godt nok, at det ikke er lykkes at aflaste landets pædagoger, lyder det fra SF og Enhedslisten, som mener, at der er et tydeligt behov for minimumnormeringer, som sikrer et bestemt antal pædagoger per barn.

- Både forældre og pædagoger har længe efterspurgt minimumnormeringer i daginstitutionerne.

- Det bliver vi som politikere nødt til at tage alvorligt. Enhedslisten har hele tiden været for minimumnormeringer, og vi håber, at de nye tal kan være med til at presse de andre partier, siger Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen.

Antallet af pædagoger i vuggestuer og børnehaver er stort set uændret, da der i 2013 var 3,5 børn i alderen 0-2 år per voksen, hvilket er det samme for 2014.

I alderen 3-5 år lød normeringen på 6,7 børn per voksen i 2013 - mod 6,8 i 2014.

Området blev prioriteret ved finansloven for 2012, hvor der blev afsat 500 millioner kroner til flere pædagoger, og regeringen præsenterede yderligere før folketingsvalget dets forslag til en børnepakke på 2,5 milliarder kroner.

Det er dog ikke nok, lyder det fra SF-formand Pia Olsen Dyhr, som vil bruge to milliarder kroner om året frem mod 2020.

Og pengene skal være øremærket flere pædagoger.

- Det er helt uacceptabelt, at normeringerne ikke er blevet bedre, end de er. Der skal være tid til omsorg, leg og at skifte en ble, og det kan man ikke, når man kun har én voksen til rigtig mange børn.

- Det er vigtigt, at der er penge til det, for ellers kan vi ikke levere det ude i kommunerne, som i forvejen er spændt hårdt for, siger Pia Olsen Dyhr.

Pengene skal tages fra regeringens såkaldte økonomiske råderum og skal gå til at ansætte 5000 flere pædagoger, ifølge SF.

/ritzau/

 

Dagens Gossip