SF: På mange måder en fornuftig finanslov

Regeringens udspil til en finanslov for 2015 er fornuftig, men kan med de rette justeringer blive endnu bedre.

Det siger SF's gruppeformand og skatteordfører, Jonas Dahl, til Ritzau.

- Overordnet set er der mange gode elementer i regeringens udspil. Det gælder blandt andet i forhold til spørgsmål om ulighed, sundhed og fagforeningskontingenterne. Men det er klart, at det, vi er optaget af nu, er at gøre den på mange måder fornuftige finanslov endnu bedre, siger Jonas Dahl.

Gruppeformanden fik udleveret finanslovudspillet mandag aften klokken 20.

Det er blandt andet landets skoler og dagpengeinstitutioner, som SF vil bevilge flere penge, men partiet har ikke opgivet håbet om at lempe dagpengereglerne.

- Vi går til forhandlingerne med en række forslag. Blandt andet en dagpengeløsning, men også flere penge til folkeskolen, så inklusionen af børn med særlige behov kan løses bedst muligt.

- Og så ønsker vi flere voksne til børnene i børnehaver og vuggestuer. Og endelig skal vi have en målrettet klimaindsats, siger Jonas Dahl.

Spørgsmål: Bjarne Corydon understreger gang på gang, at der ikke bliver lempet ved dagpengereglerne på den her side af et valg. Tror du, der er noget at komme efter?

- Jeg har svært ved at forstå, at en socialdemokratisk finansminister kategorisk vil afvise at diskutere forbedringer for de op mod 60.000 danskere, der står til at miste retten til dagpenge inden udgangen af 2015.

- Hvis det er en socialdemokratisk-ledet regering, der vil gå til valgkamp på det, så undrer det mig en smule. Så jeg håber finansministeren vil være lydhør de kommende uger og måneder, når vi skal forhandle finansloven, siger finansordføreren.

Ritzau erfarer, at der er mellem halvanden og to milliarder kroner i finansloven, der er til forhandling. Det beløb er meget passende, siger Jonas Dahl.

- Vi har nogle forslag til at finde besparelser eller andre indtægter, men jeg synes, at halvanden milliard er en god start, og det passer meget godt til vores forslag, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip