SF-profil overtager Gades formandsrolle i tænketank

SF'eren Mette Touborg, der er borgmester i Lejre Kommune, bliver formand for Måltidstænketanken. Hun overtager hvervet efter Søren Gade, der har trukket sig efter at have forladt stillingen som direktør i Landbrug & Fødevarer.

Måltidstænketanken, der skal udarbejde nye måltidsråd og lave et idékatalog om mad til danskerne, er nedsat af fødevareminister Dan Jørgensen (S). Han glæder sig over, at Touborg har sagt ja til posten.

- Hun er en dygtig politiker, som igennem sit engagement i Lejres økologiske omstilling har vist, at hun har stærke holdninger til mad og bæredygtighed.

- Hun formår at sætte handling bag ordene. Derfor er jeg sikker på, at hun vil blive en stærk formand for tænketanken, siger Dan Jørgensen i en pressemeddelelse.

Mette Touborg glæder sig til at tage udfordringen med at udvikle danskernes madkultur op.

- Det handler om omtanke i fødevareproduktionen og kvalitet i selve måltidet, og det handler om skønne smagsoplevelser, en god ernæringssammensætning og samvær med andre, når vi spiser. Det handler kort fortalt om madkultur, siger Mette Touborg i meddelelsen.

- Måltidstænketankens arbejde giver rigtig god mening for mig som politiker og mor. Jeg glæder mig til sammen med et fantastisk hold af madhåndværkere, eksperter og meningsdannere, at bidrage til, at ministerens vision kan foldes ud, siger Mette Touborg.

Ud over at nedsætte Måltidstænketanken har fødevareminister Dan Jørgensen på andre områder forsøgt at øge fokus på sund mad. Blandt andet har han sat gang i kåringen af Danmarks nationalret. Her kan danskerne stemme om, hvilken ret det skal være.

/ritzau/

 

Dagens Gossip