SF raser over DR's pengeforbrug til Eurovision

Alle visuelle sejl blev sat til, da Danmarks Radio skulle transmittere Eurovision til millioner af tv-seere verden over.

En særlig teltby blev oprettet, ligesom bærende søjler i B & W-Hallerne måtte fjernes, for at man kunne lave panoramabilleder fra koncerten.

Og det møder nu kritik fra SF i Region Hovedstaden.

- Jeg er meget kritisk over for DR i denne her sag, siger SF's medlem af Region Hovedstaden Jens Mandrup.

- Der blev brugt 20 millioner kroner på den teltby, som DR åbenbart mente, man skulle have. Den ene offentlige kasse tvang den anden til ekstra udgifter, og det er simpelthen ikke acceptabelt, siger han.

Og SF er ikke de eneste, der retter den anklagende pegefinger mod DR. Det gør arrangøren af Eurovision, Wonderful Copenhagen, også:

- DR fortolkede kontrakten således, at værtsbyens (Projektselskabet ESC 2014, red.) forpligtelse til at levere og drive en arena i princippet var uden økonomisk binding, står der blandt andet i en redegørelse for budgetskreddet.

Oprindeligt budgetterede parterne med 34,6 millioner kroner til afvikling af arrangementet. DR forholdt sig dog ifølge redegørelsen skeptisk til det beløb. Musikfesten kom i stedet til at koste hele 112 millioner kroner og endte altså med et bragende underskud.

/ritzau/

 

Dagens Gossip