SF: Regeringens asylforslag efterlader mange spørgsmål

SF er parate til at se på regeringens forslag om at give flygtninge tidsbegrænsede opholdstilladelser, men partiet kan endnu ikke sige, om det bakker op om regeringens planer.

Der er for mange ubesvarede spørgsmål.

Sådan lyder det fra SF's integrations- og retsordfører, Karina Lorentzen, efter at regeringen fredag har fremlagt forslag om, at flygtninge, der ikke er personligt forfulgt, skal tildeles tidsbegrænsede opholdstilladelser.

Regeringen foreslår konkret, at situationen skal vurderes efter et år.

- Vi er i SF indstillede på at se nærmere på regeringens forslag, og vi noterer os, at Justitsministeriet vurderer, at de nye regler vil overholde alle konventioner, for vi vil naturligvis ikke bidrage til at sende nogen hjem til en usikker tilværelse, siger hun i en skriftlig kommentar.

- Der er dog en række ubesvarede spørgsmål, før vi kan tage endelig stilling til forslaget, siger Karina Lorentzen.

Regeringens forslag kommer, fordi der de seneste måneder har været en massiv strøm af flygtninge til Danmark. Alene i august søgte 2287 personer asyl, og antallet i september ventes at lande på omkring 3000.

Dermed er der allerede efter otte måneder af året kommet flere asylansøgere end hele sidste år.

SF finder det blandt andet problematisk at tidsbegrænse opholdstilladelserne, da partiet ikke mener, at det er en rimelig situation at sætte flygtningene i.

- Vi ved jo dybest set ikke, om en borgerkrig varer et eller 10 år, og jeg mangler at høre, om der er en øvre grænse for, hvor længe man kan holde familier, som ender med at blive danske over en lang årrække, i en udstrakt arm på den måde, siger hun.

- Og ministeren må fremlægge, hvad hun har tænkt sig angående de tilbud, de skal have, mens de er her, lyder det fra Karina Lorentzen.

/ritzau/