SF revser regering for at si pædagoger fra i børnepakke

Man kan ikke i en børnepakke udelade punktet om flere pædagoger i landets institutioner, mener SF's børneordfører, Trine Pertou Mach.

Hun reagerer på en melding fra Socialdemokraterne om, at regeringens kommende børnepakke på daginstitutionsområdet ikke indeholder flere voksne til vuggestuer og børnehaver.

- De nyeste meldinger er jo alarmerende, siger Trine Pertou Mach i en skriftlig kommentar til Ritzau og uddyber:

- Jeg mener, at vores velfærdssamfund er på den helt forkerte kurs, når forskerne i den grad siger, at der er behov for flere voksne i børnehaver og vuggestuer, hvis vi skal sikre børns trivsel og udvikling. Vi venter stadig på regeringens børneudspil og her vil SF kræve, at der bliver gjort noget ved de dårlige normeringer.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) indledte sin nytårstale 1. januar med et klart budskab til befolkningen: "Vi skal have bedre daginstitutioner, end vi har i dag".

Men det kan ikke lade sig gøre uden flere pædagoger, lyder det altså fra SF. Partiet kalder det en "kerneopgave" at sørge for kompetente voksne i institutionerne.

- Regeringen har lovet at forbedre børns dag i daginstitutionerne, men desværre har vi ikke set noget endnu, og regeringen har desværre ikke talt om normeringer. Jeg håber virkelig, at dette opråb kan få regeringen til at komme til fornuft, siger Trine Pertou Mach.

To af landets førende forskere på feltet kalder regeringens udspil for "uigennemtænkt" og "katastrofalt". For uden en bedre normering får man ikke en bedre hverdag i de pressede daginstitutioner, lyder det fra forskerne.

- Man bliver nødt til at have flere voksne, ellers får man flere børn, der får det svært, når de skal i skole, siger Grethe Kragh-Müller, børnepsykolog, lektor ved Institut for Uddannelse og Pædagogik, Aarhus Universitet, og medforfatter på en ny undersøgelse om trivsel og kvalitet i daginstitutioner, til Politiken.

I 2000 var der 5,2 vuggestuebørn per voksen og 9,7 børnehavebørn per voksen i gennemsnit i de danske daginstitutioner. I 2014 var tallet steget til 6,5 børn per voksen i vuggestuerne og 11,8 børnehavebørn per voksen.

/ritzau/

.

Dagens Gossip