SF revser regeringen: I skubber landet i en sort retning

Den nuværende SR-regering har opgivet sin grønne profil, lyder svadaen nu fra det tidligere regeringsparti SF.

Partiets finansordfører, Jonas Dahl, langer ud efter sine tidligere ministerkolleger, efter at det tirsdag fremgår i en artikel i Politiken, at regeringen - i modstrid med regeringsgrundlaget - er splittet i sagen om at gøre landbrugsstøtten lidt grønnere.

Og det skal så lægges oveni, siger Jonas Dahl, at regeringen inden for kort tid har halveret randzonerne og droppet renluft-zonerne.

- Vi synes, at regeringen i de seneste måneder har bevæget Danmark i en sort retning. Det tegner et rigtig skidt billede af en regering, der har nedtonet den grønne profil, siger Jonas Dahl.

Danmark har inden 1. august mulighed for at omlægge op mod 15 procent af den landbrugsstøtte, de danske landmænd modtager i de kommende år, til grønne formål via landdistriktsordningen.

Frankrig har ifølge Politiken bedt om at få omlagt 3 procent, Tyskland 4,5 procent og England hele 10,8 procent.

Ifølge Jonas Dahl bør Danmark flytte de maksimale 15 procent.

- Der er behov for at fremtidssikre den danske landbrugsproduktion, og det gør vi ved at satse på økologi, hvor vi allerede er langt fremme, og på at satse på naturen, så vi fortsat har turisme i årene fremover, siger han.

Han køber ikke argumentet med, at landbruget vil tabe arbejdspladser på baggrund af mistet konkurrenceevne, hvis landbrugsstøtten bliver lagt om.

- Ved kun at prioritere det konventionelle landbrug, svigter vi ikke kun naturen og miljøet, men også arbejdspladserne på lang sigt, siger han.

Ifølge Politiken ønsker Socialdemokraterne at flytte en procentdel af landbrugsstøtten, der ligger tæt på nul procent, mens Radikale er klar til en "stor" procentdel.

I den tidligere VK-regering var man også uenig. Her var Konservative parat til at flytte dele af landbrugsstøtten til grønne formål, mens Venstre strittede imod og sikrede, at landbrugsstøtten forblev, som den hele tiden var.

/ritzau/

 

Dagens Gossip