SF: Særlov skal sikre erstatninger i psykiatri-skandale

En særlov skal gøre det muligt at søge erstatning for patienter, der er blevet fejlbehandlet af en hjerneskadet psykiater fra Vestjylland, selvom den sædvanlige forældelsesfrist på tre år er overskredet.

Det mener SF, som derfor har hasteindkaldt sundhedsminister Nick Hækkerup (S) i samråd på torsdag.

- Det er meget urimeligt, at disse flere hundrede patienter ikke kan søge erstatning på grund af forældelsesfristen.

- Mange af dem er jo først nu blevet gjort opmærksom på, at de har været udsat for en fejlbehandling, siger Özlem Cekic, SF's sundhed- og psykiatriordfører.

- Systemet har svigtet gennem ni år ved ikke at have holdt øje med psykiateren. Det må vi anerkende og derfor gøre op med forældelsesfristen i den sag. Selvfølgelig skal de have lov til at søge erstatning, siger hun.

DR Nyheder har afsløret, at en psykiater fra Vestjylland fik lov til at praktisere trods årelange advarsler om, at psykiateren var hjerneskadet. Det førte til dødsfald og alvorlig fejlmedicinering blandt patienterne.

- Det, som de patienter og deres pårørende har været udsat for, er under al kritik, siger Özlem Cekic.

Region Midtjylland har oplyst, at regionen har sendt i alt 1901 breve til patienter, der har været i behandling hos den hjerneskadede psykiater.

Tidligere har Folketinget vedtaget en særlov, som sløjfede forældelsesfristen for patienterstatning for kvinder, der på grund af en it-fejl ikke var blevet tilbudt screening for livmoderhalskræft.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip