SF: Stadig fokus på grøn omstilling ved Dongs børsnotering

admin

425 uger siden

|

26/05/2016

Dagens topnyheder

Det er ikke så mærkeligt, at energiselskabet Dong Energy går på børsen midt juni.

Det mener SF's finansordfører, Jonas Dahl.

- Det er et naturligt skridt, at Dong nu bliver børsnoteret. Vi glæder os over, at det lykkedes staten at bevare aktiemajoriteten. Det har været vigtigt for SF at sikre det.

- På den måde kan vi fastholde et langsigtet fokus på grøn omstilling og mere havvind i årene, der kommer.

Da staten i 2014 solgte store dele af sin aktiepost i Dong Energy til investeringsbanken Goldman Sachs fik det ellers mildt sagt ikke klapsalver med på vejen af SF. Det fik ligefrem konsekvenser for, at partiet valgte at forlade S-R-SF-regeringen.

Men børsnotering eller ej, så er det vigtigste ifølge Jonas Dahl, at man fremadrettet sikrer, at Danmark kan investere i grøn omstilling og kommende havvindmølleprojekter.

- Det er ikke en hemmelighed, at vi fra SF’s side havde foretrukket, at det var staten selv, der skød penge ind, da man lavede udvidelse.

- Men det var der desværre ikke flertal for den gang. Men vi glæder os over, at vi har aktiemajoriteten i selskabet, og at vi stadig har Dong til at sikre den grønne omstilling, siger Jonas Dahl.

Ifølge Dong Energy selv vil den planlagte børsnotering understøtte energiselskabets profil og give bedre adgang til de offentlige kapitalmarkeder og nye danske og internationale aktionærer.

Dong forventer, at man vil sælge 17,4 procent af aktierne. Efter salget vil den danske stat fortsat eje 50,01 procent af aktierne.

Aktierne vil blive udbudt til en kurs mellem 200 og 255 kroner. Med den kurs er Dong Energy værdisat til mellem 83,5 og 106,5 milliarder kroner.

/ritzau/