SF: Sygefravær blandt lærerne er kommunernes ansvar

Skrevet af admin

16/11/2014

Mest læste i dag

Folkeskolelærernes sygefravær i København, Aarhus og Odense er steget markant siden sommerferien, hvor den omstridte skolereform indtrådte. Det viser en opgørelse foretaget af TV2.

Tallene bekymrer en af politikerne bag reformen Annette Vilhelmsen, undervisningsordfører i SF, der dog mener, at det er kommunernes ansvar.

- Vi kan konstatere, at udviklingen er bekymrende. Tallene er alt for store, siger Annette Vilhelmsen til Ritzau.

Selv om sygefraværstallene er steget markant i landets største kommuner, ændrer det dog ikke på Annette Vihelmsens positive syn på skolereformen. Ansvaret med at få reformen rullet ud på skolerne ligger hos kommunerne, og Annette Vilhelmsen understreger, at kommunerne skal tage hånd om fraværet.

- Jeg synes, at det er en god skolereform, men udmøntningen i kommunerne har været den helt store udfordring. Hvis ikke lærerne ikke er i stand til at få hverdagen til at hænge sammen, så er det min klare forventning, at kommunerne tager hånd om det.

I august i år trådte folkeskolereformen i kraft, og siden er sygefraværet steget med mere end 25 procent - i hvert fald i seks af landets kommuner, som har opgjort fraværet for tv2.dk. Blandt de seks er landets tre største kommuner. I Odense og Roskilde er det endda omkring 40 procent.

Fraværet er ikke blevet opgjort i landets resterende kommuner.

Annette Vilhelmsen understreger, at det er svært at klarlægge, hvad der ligger til grund for det større fravær blandt skolelærerne, da lærerne ikke har pligt til at oplyse sygdomsårsagen.

- Først og fremmest er vi nødt til at vide, hvad fakta er. Vi ved jo ikke, om det handler om ledelsesmæssige problemer i kommunerne eller noget andet. Jeg vil meget gerne vide, hvor man retter op på det her, siger hun.

/ritzau/