SF vil ændre dagpenge i finanslov - trods Thornings nej

Skrevet af admin

10/08/2014

Dagens topnyheder

- Det er uholdbart.

Sådan siger SF-formand Pia Olsen Dyhr om Helle Thorning-Schmidts (S) udmelding, om at regeringen ikke vil ændre i dagpengesystemet i de kommende finanslovforhandlinger, i både Jyllands-Posten og Berlingske.

SF-formanden vil ikke afvise at indgå i en finanslov med regeringen.

Men hun slår fast, at hun går til forhandlingsbordet med et klart krav om, at dagpengesystemet skal være på dagsordenen til efterårets forhandlinger på trods af statsministerens meget klare udmelding.

- Vi skal forhandle med regeringen, og jeg forventer, at regeringen forstår, at en forhandling er uden ultimative krav. Det har jeg noteret mig, når den forhandler med Venstre og Konservative. Der stiller den ikke ultimative krav.

- Jeg synes, at det vil klæde statsministeren at gøre det samme, når hun forhandler med sit parlamentariske grundlag, siger hun og slår fast, at dagpengeområdet er et af de helt centrale spørgsmål, som SF vil have kigget på i finanslovforhandlingerne.

Statsministeren siger i søndagens Jyllands-Posten, at regeringen vil vente på anbefalinger fra dagpengekommissionen, før den vil overveje ændre i dagpengesystemet. Kommissionen skal komme med sine anbefalinger senest ved udgangen af 2015.

Men det er ifølge Pia Olsen Dyhr på ingen måde rimeligt, at man skal vente på den.

- 34.000 mennesker faldt sidste år ud af dagpengesystemet. Vi er nødt til at kigge på det nu og ikke afvente en syltekrukke af en kommission, siger hun og fortsætter:

- Vi kan ikke være bekendt over for de mennesker at sige, at vi lige skal vente på en kommission, der kommer i slutningen af 2015 med en eller anden løsning. Så må vi lave en midlertidig løsning og så kigge på det igen, når kommissionen kommer med deres forslag.

/ritzau/