SF vil have arbejdsmiljølov for børnehavebørn

Skrevet af admin

17/03/2015

Mest læste i dag

Mens pædagoger er beskyttet af arbejdsmiljøloven mod for meget støj og dårligt indeklima, når de går på arbejde i børnehaver og vuggestuer, så ser det anderledes ud for børnene.

Men det vil SF nu lave om på med et forslag om en børnemiljølov, der skal sikre børnene i daginstitutionerne ordentlige "arbejdsforhold", skriver Dagbladet Information.

- Vi ved for eksempel, at et højt støjniveau stresser børnene og påvirker deres koncentrationsevne, hukommelse og sprogudvikling, siger SF's socialordfører Trine Mach til Dagbladet Information.

- Alligevel har vi ikke nogen regler, altså en arbejdsmiljølov for børn, som bestemmer, hvad børn rent faktisk kan tåle, siger hun til avisen.

Det tidligere regeringsparti er på banen med forslaget, kort tid inden SR-regeringen kommer med sin længe ventede børnepakke på daginstitutionsområdet.

SF er villig til at afsætte 200-300 millioner kroner til dels at få undersøgt grænseværdierne for børn og dels til at forbedre indeklimaet i daginstitutionerne.

- Selvfølgelig har de voksne i daginstitutionerne en arbejdsmiljølov, som børnene nyder godt af, men vi ved faktisk ikke, om grænseværdierne for for eksempel støj, lys og temperaturer også passer til børn.

- Og endelig kan voksne klage til Arbejdsmiljøtilsynet, hvis forholdene ikke er i orden. Det kan børnene ikke, siger Trine Mach.

Enhedslistens dagsinstitutionsordfører, Rosa Lund, er enig i behovet for en børnemiljølov. En sådan lov har længe stået på partiets ønskeliste, siger hun til Information.

I 2012 viste en undersøgelse fra Børnerådet, at 41 procent af børnene synes, at der er for meget larm og støj i deres børnehave. 22 procent synes, at der nogle gange er det, mens 37 procent ikke oplever larm og støj som et problem.

Ifølge undersøgelsen hænger børns opfattelse af indeklimaet nært sammen med den generelle trivsel i børnehaven.

/ritzau/