SF vil sikre omsorg med minimumsnormeringer

Det er "fuldstændig uhørt", at der ifølge et flertal af lederne i landets institutioner ikke er tid nok til voksenomsorg til børnene på grund af for lave normeringer.

Det mener SF's børneordfører, Jacob Mark.

- Børnenes grundlæggende kompetencer og forudsætninger i resten af livet skabes i vuggestuen og børnehaven. Så når de ikke har tid nok med en voksen der, så kommer det til at betyde meget for det barn på sigt.

- Det kalder på, at vi reagerer fra politisk hold og siger, at vi har en forpligtelse til at sikre, at pædagogerne har tid nok, siger han.

Det skal sikres ved at indføre minimumsnormeringer for, hvor mange pædagoger, der skal være til hvert barn i børnehaverne, mener Jacob Mark.

- Det påfaldende er, at statsministeren inden valget sagde, at der er brug for en minimumsdækning i ydertimerne. Men det løber de fra hurtigere, end de kan nå at sige Venstre. Det vil jeg holde dem op på og stille spørgsmål til, lyder det fra børneordføreren.

Reaktionen kommer, efter en rundspørge, som Politiken har foretaget, viser, at 57 procent af lederne i landets institutioner mener, at børnene ikke får omsorg nok, fordi der er for få pædagoger.

/ritzau/

 

Dagens Gossip