SF's helvedesvikar: Olsen Dyhr har fået styr på partiet

Skrevet af admin

18/04/2015

Dagens topnyheder

Lokalpolitikeren fra Fyn Karsten Hønge blev lidt af et fænomen, da han spillede en markant rolle i SF's exit som regeringsparti.

Karsten Hønge var vikar i Folketinget for sin sygdomsmeldte partifælde Anne Baastrup, og han fik hurtigt tilnavnet "vikaren fra helvede", da han åbenmundet var modstander af salget af Dong til amerikanske Goldman Sachs.

Lidt over et år efter at have været i opløsning har SF fået ro på partiet igen.

Karsten Hønge er glad for, hvor SF er i dag, og han er begejstret for SF-formand Pia Olsen Dyhrs arbejde det seneste år.

- At der er ro på SF i dag er meget på grund af Pia Olsen Dyhr. Hun har gennem sin personlige troværdighed og sin gennemslagskræft formået at binde en tillid til sig og til vores projekt.

- Pia har gjort det fremragende. Hun har placeret SF, hvor vi har en rolle at spille. Vi har ikke en rolle at spille, når vi er vedhæng til Socialdemokraterne, eller hvis vi skal forråde vores politiske grundlag, siger Karsten Hønge i forbindelse med SF's landsmøde i København

Olsen Dyhr blev formand for SF, efter at Annette Vilhelmsen i januar sidste år hev partiet ud af regeringen og på samme tid gik af som formand.

Karsten Hønge glæder sig til den kommende valgkamp.

- Jeg tror virkelig på, at SF har en stor fremtid. Vi har en kombination af et solidt venstreorienteret grundlag samtidig med, at vi har en formand med stor politisk indsigt og troværdighed.

- Det er godt, at vi nu er ved det punkt efter nogle år med mange sprækker på forskellige leder og kanter. Vi har et SF, som vi kan genkende, og som vælgerne kan genkende, siger Karsten Hønge.

Han er en af 430 delegerede ved SF's landsmøde.

/ritzau/