Shaqiri-hattrick sender Schweiz i 1/8-finalen

admin

|

26/06/2014

Dagens topnyheder

Xherdan Shaqiri er den store helt i schweizisk fodbold, efter at den talentfulde Bayern München-spiller onsdag aften var manden bag 3-0-sejren over Honduras, der sender Schweiz videre til 1/8-finalen ved VM.

Alpelandet følger i hælene på Frankrig, der i den samtidige kamp spillede 0-0 mod Ecuador, og dermed får Europa en tiltrængt opmuntring i et VM, hvor flere af de traditionelle europæiske stormagter har skuffet.

Når schweizerne på tirsdag møder Argentina i 1/8-finalen i São Paulo, kan træner Ottmar Hitzfeld særligt glæde sig over, at nøglespilleren Shaqiri endelig har meldt sig ind i VM efter en tung start.

Det var Bayern-spillerens velplacerede langskud, der bragte holdet på vinderkurs efter blot seks minutters spil i det fugtigvarme Manaus, og samme spiller fordoblede føringen, da han efter en halv times spil blev spillet fri af Josip Drmic.

Med en tomålsføring i ryggen mod et modløst honduransk mandskab, var sejren så godt som i hus, men schweizerne var stadig afhængige af, at Ecuador ikke slog Frankrig i den samtidige kamp.

Da Shaqiri et kvarter før tid udnyttede en ny god aflevering fra Drmic, begyndte det for alvor at lugte af schweiziske 1/8-finale. Dermed blev holdets målscore nemlig så god, at man kunne overleve en kneben sejr til Ecuador mod franskmændene.

Den kom dog aldrig, og dermed lykkedes det ikke for et ellers sejt kæmpende Ecuador-mandskab at gøre de fem øvrige sydamerikanske hold kunststykket efter og kvalificere sig til næste runde.

Holdet blev ellers hjulpet lidt på vej af den franske landstræner Didier Deschamps, der skiftede seks mand ud i forhold til jubelkampen mod Schweiz, og det gjorde ikke noget godt for det franske spil.

Efter en målløs første halvleg gjorde ecuadorianerne det imidlertid svært for sig selv, da kaptajnen Antonio Valencia fik direkte rødt for en stempling på den unge franske reserveback Lucas Digne.

Men Ecuador spillede sin chance og gav selv med 10 mand Frankrig kamp til stregen. Få minutter efter udvisningen fik Cristian Noboa en kæmpechance for at bringe sit hold foran, men han afsluttede skævt i helt fri position foran Hugo Lloris' mål.

Det udviklede sig til en hæsblæsende affære, fordi ecuadorianerne på desperationens rand satsede alt i forsøget på at redde VM-livet. Det gav store chancer i begge ender, men det blev ved 0-0, som kun franskmændene kunne bruge til noget.

Dermed vinder Frankrig Gruppe E og møder Nigeria i 1/8-finalen. Den kamp spilles på søndag i Brasilia.

/ritzau/