Shell flirter med britisk selskab i mulig kæmpehandel

Et enormt opkøb kan være under opsejling i oliebranchen.

Royal Dutch Shell, der er et af verdens største olieselskaber, er i fremskredne forhandlinger med BG Group om et muligt opkøb.

Det oplyser britiske BG Group i en meddelelse tirsdag.

BG Group har en markedsværdi på cirka 46 milliarder dollar - omkring 317 milliarder kroner. Britisk-hollandske Shell har en markedsværdi på 202 milliarder dollar, der svarer til knap 1400 milliarder kroner.

Går handlen igennem, vil det markere den første større fusion i oliebranchen siden tidligt i det nuværende årtusinde.

- Det kan ikke siges med sikkerhed, at der i sidste ende vil blive fremsat et købstilbud på BG, skriver briterne i meddelelsen.

Shell har indtil 5. maj til at afgøre, om energiselskabet ønsker at købe BG Group eller ej. Shell har over for BBC ikke ønsket at kommentere forhandlingerne.

Mange af verdens olieselskaber har været nødt til at foretage store nedskrivninger på grund af den seneste tids fald i prisen på "det sorte guld".

Siden midten af 2014 er prisen halveret på grund af et boom inden for olieskifer i USA og Saudi-Arabiens modvilje mod at neddrosle produktionen af råolie.

Shell har annonceret spareplaner, mens BG Group nedskrev sine olie- og gasaktiver med seks milliarder dollar for nylig.

Verdens største olieselskab er amerikanske ExxonMobil, som har en markedsværdi på 360 milliarder dollar (2480 milliarder kroner).

Til sammenligning har den danske medicinalkæmpe Novo Nordisk en markedsværdi på over 800 milliarder kroner.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip