Sherlock-stjerne dobbeltnomineret til BAFTA

Serien "Sherlock" har, som det sidste skud på stammen af dramatiseringer over den engelske mesterdetektiv Sherlock Holmes liv og arbejde, opnået kæmpesucces i hele verden.

Det samme har seriens hovedperson Benedict Cumberbatch, som netop er blevet nomineret til sin karrieres femte og sjette BAFTA-pris.

BAFTA, som står for "The British Academy of Film and Television Arts" (Det britiske akademi for film- og tv-kunst), er et uafhængigt velgørenhedsarrangement, der promoverer levende billeder som kunstform.

Benedict Cumberbatch, som i år desuden er nomineret til en pris for sin rolle i filmen "The Imitation Game" modtog i 2013 en æres-BAFTA som årets kunstner i Storbritannien.

Det er tredje gang Cumberbatch er nomineret for serien "Sherlock". Han har desuden været nomineret for serierne "Small Island" og "Hawking".

På listen over nominerede til årets BAFTA er desuden blandt andre Olivia Colman, som sidste år fik en pris for sin hovedrolle i krimiserien "Broadchurch" samt James Nesbitt for sin hovedrolle i "The Missing".

Graham Norton, som desuden er vært ved showet, er desuden nomineret for sit underholdningsshow "The Graham Norton Show".

Prisshowet løber af stablen søndag den 10. maj i Theatre Royal i London.

"Sherlock", som er inspireret af Sir Arthur Conan Doyles bøger, kan blandt andet kan streames på tjenesten Netflix.

Newspaq

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip