Sierra Leone indfører fire dages nationalt udgangsforbud

Indbyggerne i Sierra Leone skal hamstre til køkkenskabene frem mod den 18. september.

På denne dato bliver der indført nationalt udgangsforbud i landet i fire dage for at stoppe spredningen af den dødbringende ebolavirus, der har tvunget Sierra Leone i knæ.

Det oplyser en embedsmand fra landets præsidentkontor.

- Denne aggressive tilgang er nødvendig for at håndtere spredningen af ebola én gang for alle, siger Ibrahim Ben Kargbo, der er præsidentens rådgiver i forhold til ebolaindsatsen.

Tiltaget betyder, at Sierra Leones borgere ikke må forlade deres hjem mellem 18. og 21. september, mens sundhedspersonale forsøger at identificere tidligere stadier af sygdommen hos potentielt smittede.

Ifølge Kargbo bliver 21.000 personer rekrutteret til at håndhæve udgangsforbuddet.

Tusindvis af politifolk og soldater arbejder allerede for at sikre karantæneramte områder i Sierra Leones hårdest ramte egne nær grænsen til Guinea.

Ebolaudbruddet i det vestlige Afrika er det værste, der nogensinde er blevet registreret. I seks måneder har en række lande kæmpet med at få den dødbringende virus under kontrol.

Flere end 2100 mennesker er døde af sygdommen. Fredag lød dødstallet for Sierra Leone alene på 491 personer ifølge FN. Tallet inkluderer både bekræftede og formodede eboladødsfald.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip