Sigtelse: 27-årig truede voldsoffer igen

En 27-årig mand fra Odense truede ifølge Fyns Politi lørdag en 21-årig mand med vold. Den sigtede mand er efter et grundlovsforhør søndag ved Retten i Odense blevet varetægtsfængslet i foreløbig 14 dag.

Den 27-årige er nemlig sidste år blevet dømt for vold mod netop den 21-årige, og politiet mener, at de nye trusler er blevet fremsat på baggrund af den sag.

- Han har sagt noget i retning af: "Jeg kan godt huske dig, og du skal have nogen på ørerne", fortæller politiets vagtchef, Hans Jørgen Larsen, til Ritzau.

Vold mod personer, som skal vidne i retssager, det vil altså også sige ofre for forbrydelser, bliver straffet langt hårdere end almindelig vold.

Hvor straffelovens almindelige voldsbestemmelse har en strafferamme på fængsel i op til tre år og den grovere voldsbestemmelse en strafferamme på op til seks år, har bestemmelsen om trusler mod vidner en strafferamme på op til otte års fængsel.

- Vi tager sådan nogle vidnetrusler meget alvorligt, og det er også derfor, at vi mener, at han skal fængsles. Men det bliver jo op til dommeren at afgøre, sagde Hans Jørgen Larsen umiddelbart inden grundlovsforhøret.

Den 27-årige blev anholdt lørdag klokken 15.45. Det var omtrent tre timer efter, at truslerne mod den 21-årige angiveligt skulle være fremsat.

Hvorvidt en person skal varetægtsfængsles eller ej, kan afhænge af, om den sigtede er dømt tidligere for lignende kriminalitet.

Ud over dommen for vold mod den 21-årige er den 27-årige ifølge Hans Jørgen Larsen godt kendt af politiet.

/ritzau/