Sigtet 22-årig har kriminel fortid med terrormistænkt

Den 22-årige mand, som er varetægtsfængslet og sigtet for at have hjulpet den formodede gerningsmand til weekendens terrorangreb, har en kriminel fortid med Omar El-Hussein.

Det viser dokumenter, som DR er kommet i besiddelse af. Det drejer sig om dombogen fra en tidligere sag mod den nu fængslede 22-årige.

For fem år siden blev han og Omar El-Hussein dømt for forsøg på tyveri sammen med to andre unge.

De fire forsøgte ifølge retsbogen at bryde et vindue op i en stuelejlighed på Frederiksberg. Men de blev forstyrret af forbipasserende og måtte opgive indbruddet.

De efterlod et koben ved lejligheden, som senere blev brugt som bevismateriale.

Kort efter forsøgte Omar El-Hussein og den varetægtsfængslede 22-årige sammen med et ukendt antal andre personer ifølge DR at bryde ind i en stuelejlighed på Nørrebro.

Det lykkedes, men de blev umiddelbart efter stoppet af politiet med tyvekosterne - to bærbare computere og et sæt bilnøgler.

Året efter var politiet igen i kontakt med den 22-årige i forbindelse med en voldsom skudepisode på Nørrebro. En 26-årig mand blev skudt i ballen, låret og i anklen og stukket i brystet.

Ni personer var sigtet i sagen, mens fem af dem blev varetægtsfængslet. Det vides ikke, om den 22-årige var en af de fængslede.

Den 22-årige er dog tidligere dømt for voldskriminalitet.

Det fremgår af retsbogen fra grundlovsforhøret mandag, hvor den 22-årige og en 19-årig mand blev varetægtsfængslet i ti dage, sigtet for at have hjulpet den formodede gerningsmand til terrorangrebene.

I retsbogen, som Ritzau er i besiddelse af, står der, at der er grund til at frygte, at den 22-årige på fri fod vil begå ny kriminalitet som det, han tidligere har begået.

Der står ikke yderligere i retsbogen om den 22-åriges tidligere voldelige forseelser.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip