Sigtet: Betjent tjente på hash i fire år

En politimand fra Københavns Politi tjente i mere end fire år penge på salg af hash. Det fremgår af den sigtelse, som er rejst i sagen mod ham.

Politimanden blev 14. marts anholdt i forbindelse med en stor aktion mod hashsalg på Christiania, hvor flere end 80 personer i øjeblikket sidder varetægtsfængslet.

Ifølge sigtelsen, så har politimanden i en periode fra november 2009 og frem til anholdelsen modtaget "større kontante beløb". Pengene har han angiveligt fået fra TP, som ifølge Ritzaus oplysninger er mandens 48-årige kæreste.

TP er selv sigtet for at deltage i organiseret handel med flere hundrede kilo hash.

Politimanden er sigtet efter straffelovens paragraf 290, der handler om hæleri. Hæleri har nemlig ikke kun noget med tyvekoster at gøre, men kommer også på tale, når man ligger inde med andet udbytte, som stammer fra kriminalitet.

I dette tilfælde er der altså tale om et udbytte fra hashhandel, og ifølge sigtelsen, så er der tale om så grov kriminalitet, at anklagemyndigheden har taget en skærpende bestemmelse i brug.

Ifølge den er straframmen op til seks års fængsel. Normalt er straframmen i hælerisager halvandet års fængsel.

Politimanden sidder ikke længere bag tremmer. Han blev løsladt i ugens løb, da anklagemyndigheden vurderede, at han ikke længere ville kunne forstyrre efterforskningen, selv om han er på fri fod.

I første omgang foregik fængslingen af politimanden i dybeste hemmelighed. Det blev nemlig bestemt i et retsmøde, som foregik bag såkaldt dobbeltlukkede døre. Og Københavns Politi ville end ikke bekræfte, at en betjent var sigtet i sagen.

På grund af habilitetsspørgsmål er sagen nu overdraget til Københavns Vestegns Politi, og her har advokaturchef Jens Rasmussen givet Ritzau aktindsigt i sigtelsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip