Sigtet for drabsforsøg mod to mænd: Jeg stak i nødværge

Der var tale om nødværge, da en 32-årig mand søndag stak to andre mænd ned med en kniv i en haveforening ved Uplandsgade og Laplandsgade på Amager.

Sådan lød forklaringen i hvert fald, da den 32-årige mandag blev fremstillet i grundlovsforhør i Dommervagten i København. Her blev han varetægtsfængslet i 24 dage, sigtet for drabsforsøg.

I grundlovsforhøret forklarede manden, der er albaner, at han var kommet til Danmark fra Sverige for at finde arbejde.

For omkring tre uger siden havde han plukket frugter i haveforeningen, da en person dukkede op og sagde, at han kunne bo i huset på grunden, og han fik også at vide, hvor nøglen var.

Men søndag dukkede to mænd og to kvinder op - en havde en træpind og en anden noget metal i hånden, forklarede den 32-årige i grundlovsforhøret.

De gik i gang med at smadre døren til huset, og sagde, at han havde to-fem sekunder til at forlade huset.

Ifølge sin forklaring spurgte den 32-årige, om det var nødvendigt, at det skulle gå så hurtigt, da han havde noget værktøj han lige skulle samle sammen.

Han blev skræmt over og vred på de to mænd, som efter hans opfattelse gjorde klar til at angribe ham. Da manden med træpinden angreb, stak den 32-årige ham med kniven. Men det var for at forsvare sig, ikke for at dræbe.

Derefter drejede han rundt og stak den anden mand med kniven.

De to sårede mænd på 35 og 37 år samt de to kvinder forlod derefter kolonihavehuset, mens den 32-årige blev tilbage, indtil politiet kom og anholdt ham.

Efter knivstikkeriet var den ene af mændene i livsfare, men søndag aften kunne lægerne melde, at begge ofres tilstand var stabil.

Den ene var blevet stukket en gang i maven, så milten og en pulsåre i mavesækken blev ramt. Den anden var blevet stukket tre gange i brystet, så den ene lunge punkterede og bugspytkirtlen blev ramt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip