Sigtet for tre drab på sygehus skal mentalundersøges

Efterforskningen af tre mulige drab og et drabsforsøg på Nykøbing Falster Sygehus skrider ifølge politiet planmæssigt fremad, og tirsdag fik anklagemyndigheden rettens ord for, at den sigtede i sagen kan mentalundersøges.

Det skete i forbindelse med et retsmøde ved Retten i Nykøbing Falster, hvor en dommer desuden besluttede at forlænge varetægtsfængslingen af den 30-årige kvinde frem til 19. maj.

- Det er oplagt i sager om drab og drabsforsøg, at man foretager en mentalundersøgelse for at undersøge en masse ting om den sigtede og finde ud af, om der er noget, der påkalder sig særlig opmærksomhed, siger anklager Søren Martin Jensen.

Han mener i det hele taget, at nettet strammes om den 30-årige sygehusansatte.

- Efterforskningen skrider rigtig flot fremad, og jeg synes, at mistanken styrkes mod den sigtede, siger han til Ritzau.

- Vi mangler dog fortsat mange tekniske undersøgelser og andre efterforskningsskridt i øvrigt. Der er tusindvis af brikker, der skal lægges.

Helt anderledes ser forsvarsadvokat Jørgen Lange på sagen.

- Beviserne bliver svagere og svagere.

- Jeg mener desuden ikke, at grundlaget for at foretage en mentalundersøgelse er på plads, siger forsvareren, der har kæret både fængslingen og tilladelsen til mentalundersøgelsen til landsretten.

Han fortæller, at hans klient fortsat er rystet over sigtelsen.

- Der er ikke nogen, der synes, det er sjovt at blive beskyldt for sådan noget, siger Jørgen Lange.

Efter retsmødet har den 30-årige kvinde fået lov til at tilbringe noget tid med sin kæreste og familie.

- Hun har et godt netværk, siger Jørgen Lange.

Kvinden blev anholdt af politiet søndag 1. marts. Dagen efter blev hun fremstillet i et grundlovsforhør og har siden siddet varetægtsfængslet.

På Facebook skrev den sigtede selv på dagen for sin anholdelse, at hun havde haft den værste nattevagt nogensinde. Hun var parat til at hænge sig, lød det desuden.

Politiet mener, at kvinden på vagten slog to mænd og en kvinde ihjel, og at hun derudover forsøgte at dræbe en fjerde, en kvinde.

Det skal være sket ved, at hun intravenøst gav dem et ukendt præparat.

/ritzau/

 

Dagens Gossip