Sikkerhedsstyrelsen advarer: 3500 farlige gasvarmeovne er stadig i private hjem

Ifølge Sikkerhedsstyrelsen drejer det sig om tre forskellige typer gasvarmeovn med el-tilslutning.

De 3 forskellige gasvarmeovne er tilbagekaldt i juli 2012, men ifølge Sikkerhedsstyrelsen står stadig 3.518 gasvarmeovne i private danske hjem.

De farlige ovne har navnene:

-Harboe Trading model 002189/JK2888F.

- Wecamp 404010 gasvarmeovn

- EPOL 6200 gasvarmeovn

Sikkerhedsstyrelsen råder ejere af en eller flere af de tre ovne, at aflevere ovnene hvor de er købt. Importørerne af de tre ovne er nemlig blevet pålagt af Sikkerhedsstyrelsen i efteråret at tilbage kalde dem fra forbrugerne.

- Det er producenten og importøren, der har ansvaret for at produkterne er forsvarlige. Produktet skal produceres, så det er sikkert. Vi udvælger så som myndighed løbende indsatsområder, hvor vi udfører kontrol, og gasvarmeovnene med el-tilslutning blev udvalgt, fordi vi havde en formodning om, at der kunne være sikkerhedsmæssige problemer. Det har desværre vist sig, at vi havde ret i den formodning', siger Mette Cramon, kommunikationskonsulent i Sikkerhedsstyrelsen.

 - Der er krav om, at der ikke er direkte adgang til strømførende dele, og derfor skal der være beskyttelse på, så man ikke nemt kan komme til. Den beskyttelse mangler desværre i en del af ovnene. I værste fald kan det betyde, at folk får livsfarligt stød', forklarer Mette Cramon.

 

Dagens Gossip