Silkeborg efter skrivebordstriumf: Regler skal følges

Torsdag missede Silkeborg på banen en oprykningsfest til Superligaen med 2-2 hjemme mod Vejle i tredjesidste spillerunde i 1. division.

Fredag eftermiddag rykkede Silkeborg så op uden kamp på grund af en skrivebordssejr.

I det uventede 0-1-nederlag i mandags ude til Vendsyssel havde værterne nemlig sendt Thomas Hansen på banen tre minutter før tid.

Og det var ulovligt, da Thomas Hansen 23. maj havde optrådt for Vendsyssels danmarksserie-hold i den samme spillerunde.

- Det var ikke denne måde, vi ønskede at rykke op på, erkender Silkeborgs sportschef Peder Knudsen.

- Vi havde håbet på, at vi vandt over Vejle og på den måde rykkede op. Men når vi er orienteret om, at der er begået en fejl, må vi reagere, for sådan er reglerne.

- Vi blev først gjort opmærksomme på sagen torsdag formiddag, og så gik vi i gang med at undersøge reglerne. Vores assistenttræner havde fanget, at den pågældende spiller havde spillet og scoret i fredags, siger Peder Knudsen.

Sportschefen fortæller, at Silkeborg-toppen ikke tøvede, da man fik nys om sagen.

- Da vi fandt ud af, at det var et brud på reglerne, blev vi nødt til at gå videre med sagen og følge reglerne. Hvis jeg ved noget, som jeg ikke melder til nogen, og at det så går ud over en anden klub, det ville jeg ikke kunne gå rundt med.

- Vi har et regelsæt, og vi skylder dansk fodbold at orientere om sådanne ting, siger Peder Knudsen.

Med to spillerunder igen var Silkeborg formentlig rykket op alligevel.

- Vi ved ikke, om vi var rykket op, men vi vil gøre alt for at vinde på søndag ude mod HB Køge, så vi under alle omstændigheder ikke er afhængige af denne kendelse, siger Peder Knudsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip