Silvan meldt til politiet for vildledende pris

Byggekæden Silvan havde sidste år et tilbud på træbeskyttelse i en tilbudsavis. Her kunne man få to dåser træbeskyttelse til 1299 kroner mod en normalpris på 999,95 kroner.

Men normalprisen var ikke den, som Silvan i ugerne forinden havde solgt træbeskyttelsen til.

Ifølge forbrugerombudsmand Henrik Øe kunne kunderne have købt en dåse træbeskyttelse til 649,95 kroner - og den reelle besparelse ved at bruge tilbuddet var altså kun på 90 ører.

Derfor har forbrugerombudsmanden meldt Silvan til politiet for overtrædelse af markedsføringsloven.

Det er ikke første gang, at Silvan bruger forkerte priser i et tilbud. I 2011 betale byggekæden 200.000 kroner i en anden sag om før-og-nu priser.

- Det er alvorligt, når et firma som Silvan oplyser forkerte normalpriser. Det vildleder forbrugerne til at tro, at de gør et bedre køb, end der reelt er tale om, siger Henrik Øe i en pressemeddelelse.

- Jeg finder det skærpende, at det ikke er første gang, at jeg politianmelder Silvan i en sag om vildledende prismarkedsføring, siger han.

Silvan har erkendt, at der var en fejl i tilbudsavisen, oplyser forbrugerombudsmanden.

Af markedsføringsloven fremgår det, at man ikke må "anvende vildledende eller urigtige angivelser eller udelade væsentlige informationer, såfremt dette er egnet til mærkbart at forvride forbrugernes eller andre erhvervsdrivendes økonomiske adfærd på markeder".

/ritzau/

 

Dagens Gossip